• Olympiáda z nemeckého jazyka

          • Opäť veľká radosť pre nás!!! Dňa 17.1.2019 nás reprezentoval MIRKO ČUNDERLÍK, žiak IV.B triedy, v okresnom kole Olympiády z nemeckého jazyka. ZÍSKAL 1.MIESTO!!! Postupuje do krajského kola. Gratulujeme Mirko a budeme ti držať palce aj v ďalšom kole. 

          • Olympiáda z anglického jazyka

          • Dňa 16.1.2019 nás reprezentoval Maroš Benda, žiak III.B triedy, v okresnom kole Olympiády z anglického jazyka. Umiestnil  sa na krásnom 2. mieste. Gratulujeme Maroš a ďakujeme za reprezentáciu. Sme radi, že naši žiaci sú zruční nielen v odborných predmetoch, ale dosahujú vynikajúce výsledky aj v cudzom jazyku.

          • Stolný tenis

          • 10. 1. 2019 sa konalo okresné kolo v stolnom tenise, kde sa zúčastnila aj naša škola. Pri účasti troch škôl z celého okresu chlapci ukončili turnaj víťazne a následne postúpili na krajské kolo do Krupiny. Reprezentovali nás Michal Caban, Dominik Šmiheľ a Dávid Štubniak všetci z III.A a z I.B Jakub Hazucha. Chlapci gratulujeme a držíme palce na kraji. Ďakujeme za reprezentáciu...

          • Vianočný punč

          • Žiacka školská rada v spolupráci so žiackou školskou radou SG ŽP rozvoňala v posledných predvianočných dňoch priestory škôl vianočným punčom. Výťažok z predaja vianočného punču za dobrovoľný príspevok bude venovaný detskému domovu vo Valaskej. Ďakujeme organizátorom a najmä dobrovoľným darcom, ktorí podporili Ježiška pre deti v detskom domove.

             

          • Okresné kolo vo volejbale

          • Dňa 18. 12. 2018 sa konalo ďalšie okresné kolo žiakov stredných škôl v športe. Tentokrát si chlapci zmerali sily vo volejbale. Po napínavých bojoch kde rozhodovali aj malé chybičky si žiaci našej školy vybojovali tretie miesto za čo im blahoželáme. Chlapci, ktorí reprezentovali: Marek Macuľa, Jakub Rusko, Alex Matzenauer, Michal Caban, Adam Klement, Andrej Adamec, Šimon Bubelíny a Marek Dzurman. Ďakujeme.

          • Okresné kolo vo florbale

          • Dňa 17. 12. sa konalo okresné kolo vo florbale žiakov stredných škôl. Naši žiaci: Norbert Šandor, Matej Belko, Adam Klement, Alex Matzenauer, Erik Miklušák, Jakub Hazucha, Šimon Bubelíny, Marek Dzurman, Jakub Rusko, Marek Bálint a Marek Macuľa spomedzi zápasov vyhralli len jeden, čo im stačilo na konečné štvrté miesto. Ďakujeme za reprezentáciu.

          • Třinec - ukončenie mobility

          • 14.12.2018 sme ukončili mobilitu v Třinci. Posledný deň sme boli účastníkmi teoretického vyučovania. Na hodine s prvákmi sme si trúfli aj časť hodiny viesť. Téma bola "Skúšky materiálov". Milan Kováčik s Tomášom Kubejom  odovzdali svoje skúsenosti zo školy a odborného výcviku v ŽP.  Po krátkej tlačovej besede na záver p. riaditeľ SOŠ Třineckých železáren Mgr. Adamus odovzdal osvedčenia žiakom IV.A triedy Lukášovi Halgašovi, Milanovi Kováčikovi, Tomášovi Kubejovi, Dávidovi Oravcovi a Júliusovi Švantnerovi. Dnes poobede ešte "Muzeum Třineckých železáren a města Třinec" a v sobotu smer B.B.

            Ďakujeme vedeniu  SOŠ TŽ Třinec, tiež všetkým pracovníkom SOŠ TŽ, ktorí nás počas stáže sprevádzali. Za ich príjemné prijatie, sprevádzanie, ochotu a ústretovosť pri plnení našich aktivít. Bolo to veľmi zaujímavé, náučné. Strávili sme nádherné dva týždne v pre nás novom prostredí, ktoré budú určite prínosom v našom vzdelávaní. Ďakujeme.

          • Erasmus+ Třinec

          • 3.12.2018 Posledná mobilita v Erasmus+ začala cestou do Třinca. S úsmevom na tvári, kufrom plným rezňov, rybacích konzerv z domu a samozrejme batožiny. Čo nás čaká je len v teoretickej rovine, ale zajtra na ostro do prevádzok ako naši partnerskí hutníci z SOŠ TŽ Tŕinec. 5 našich štvrtákov hutníkov operátorov zbiera skúsenosti pri výrobe železa, ocele, koľajníc, drôtu a iných hutníckych polotovarov. Ááhojte .

            5.12.2018 Po práci na pracoviskách v TŽ sme okúsili atmosféru DOD SOŠ Třineckých železáren Třinec. Súčasťou bola aj autogramiáda hokejistov HC OCELÁŘI TŘINEC (tak sme si dali spoločné foto), možno budú majstri ČR. V piatok im fandíme priamo vo Werk aréne v Třinci.

            10.12.2018 Ako sme sľúbili tak sme aj splnili. V piatok po práci na hokej. Oceláři Třinec - Piráti Chomutov 4:1 Určite sme dobre fandili. Atmosféra jedinečná.

            V sobotu ako všetci pred vianocami - nákupy v zamračenej Ostrave a prechádzka po Moste lásky (Čo ak nejakú budem uzamykať tu??)

          • Okresné kolo vo Futsale

          • Dňa 10. 12. 2018 sa na našej škole organizovalo Okresné kolo vo Futsale. Reprezentovali nás žiaci ako Kevin Lavrík, Roland Galčík, Samuel Geschwandtner, Peter Ustaník, Jozef Blaho, Michal Caban, Andrej Urgela, Dominik Molčan a bránil Šimon Bubelíny. Chlapci vybojovali 2. miesto. Gratulujeme a ďakujeme za reprezentáciu... 

          • Praktické cvičenie z predmetu technika

          • Predmet Technika patrí medzi povinné vyučovacie predmety druhého stupňa základných škôl. Súčasné vybavenie väčšiny základných škôl neumožňuje jeho plnohodnotné vyučovanie najmä po materiálnej stránke. Z tohto dôvodu žiaci základnej školy z Predajnej využili materiálne a priestorové možnosti našej školy. Dňa 11.12.2018 žiaci 8. ročníka prišli do našich elektro dielní prakticky si vyskúšať to, čo sa teoreticky učili o domovej elektroinštalácii. Pod vedením majstra odbornej výchovy si na cvičných paneloch vyskúšali, ako funguje domová inštalácia, ako sa zapájajú ističe, vypínače a zásuvky.  

          • ERASMUS+

          • V týchto dňoch sú žiaci našej SSOŠ hutníckej Martin Hazák, Viktor Papaj, Pavol Dobrota a Peter Bošeľa, spoločne s majstrom odbornej výchovy Mgr. Branislavom Fraňom na mobilite v Českej republike. Ide o prvú z troch mobilít v termíne 7. až 20. októbra 2018. V rámci medzinárodného projektu ERASMUS+ "Spoločné kroky pre našu budúcnosť v Európe" sa zapojili do výchovno-vzdelávacieho procesu na Vyššej odbornej škole a Strednej priemyslovej škole v Žďári nad Sázavou. Veríme, že nadobudnuté poznatky a zručnosti po návrate prenesú do výučby na našej škole.

          • Účelové cvičenie

          • V dňoch 18. a 26. 9 sme s prvými aj druhými ročníkmi absolvovali Účelové cvičenie v prírode. Prvácke triedy mali na pláne turistiku spojenú so stanovišťami určenými na základy prvej pomoci, topografia, všeobecný test a hod granátom na cieľ. Žiaci boli po triedach rozdelený do skupín, kde sa najlepšie darilo I.A s najvyšším počtom bodov. Tieto aktivity sme vykonávali pri altánkoch nad Valaskou, kde si mohli aj opiecť. Po ich ukončení sme pokračovali cestou na Lúčky a do Brezna. Počasie bolo vynikajúce.

             

            S druhákmi sme mali na pláne turistiku cez Rúry, na Diel. Prechádzali sme „Banským chodníkom“ , kde žiaci mohli nahliadnuť aj do útrob Zeme a vidieť staré bane. Mali sme všetci z toho obrovský zážitok. Potom sme pokračovali popri PR Breznianska skalka a vrátili sme sa späť do Brezna ku Kauflandu. Aj v tomto prípade bolo počasie ako naplánované.

          • Mikuláš

          • Ako to už tradične býva, Mikuláš chodil so svojimi pomocníkmi po triedach a rozdával sladkosti. Všetci žiaci, učitelia, aj majstri boli veľmi dobrí, a preto bola sladká odmena prichystaná pre každého z nich.